Hamilton verdedigt zich: “Het was mijn rijlijn”

26 oktober 2015 — Nico Rosberg vond dat Hamilton bij de start en het nemen van de eerste bocht te ver was gegaan. Beide piloten reden tegen elkaar maar Hamilton verdedigt zich nu.


Hamilton vindt niet dat hij als schuldige aanzien moet worden voor de aanrijding in de eerste bocht. Hij maakte naar eigen zeggen een betere start dan Rosberg waardoor beide wagens naast elkaar richting de eerste bocht gingen. Bij het aanremmen voor de eerste bocht onderstuurde hij en was er contact met Rosberg waardoor die breed naast de baan moest gaan en enkele plaatsen verloor.

“Ik probeerde hem niet te pushen, het was niet opzettelijk,” zei Hamilton in een reactie. “Ik heb de herhaling bekeken op tv. We stonden allebei op regenbanden en de buitenkant van de baan bood iets meer grip waardoor Nico een rijlijn had met meer grip. We probeerden in te sturen maar ik had onderstuur en we reden tegen elkaar.”

“Ik heb niet het gevoel dat ik agressief was. Uiteindelijk is de conclusie dat ik aan de binnenkant zat en hij aan de buitenkant. Uiteraard is er dan altijd commentaar maar ik zou nooit opzettelijk zoiets doen bij een teamgenoot.”

Het incident zorgde niet voor een groot verschil in de uitslag van de race, al liet Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff wel meteen weten dat hij met beide rijders samen zou gaan zitten om het incident te bespreken en de gemoederen te bedaren.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België