Hamilton: “Verkeerde motorstand hielp me om Vettel achter mij te houden”

29 augustus 2017 — Tijdens de GP van België koos Lewis Hamilton bij de herstart na de safety car-fase voor de verkeerde motorinstelling en dat heeft hem naar eigen zeggen geholpen om zijn plaats te verdedigen tegen Sebastian Vettel.


De foute motorstand betekende dat Sebastian Vettel Hamilton sneller dan verwacht begon in te halen. Bij La Source hing de neus van de Ferrari al onder Hamiltons versnellingsbak maar dat zorgde er ook voor dat Vettel slecht uit de haarspeld kwam en zo zijn passage door Eau Rouge zou verpesten.

Op die manier kon Hamilton zijn positie verdedigen bij Les Combes en zo de Duitser zijn beste kans ontnemen om hem te passeren.

“Aanvankelijk had ik een goede start achter de safety car,” vertelt Hamilton. “Ik kon Sebastian, net als ik in Baku een aantal keren deed, goed uit zijn tent lokken en ik kwam goed weg maar in de verkeerde motorstand. Aanvankelijk reed ik van hem weg maar hij begon mij al bij de laatste bocht in te halen.”

“Bij La Source had ik echt nog koude banden en liet ik een wiel blokkeren, Vettel kon daardoor vroeger op het gas,” vertelt de Brit. “Daarna reed ik aan 90% van mijn vermogen om hem zo kort mogelijk achter me te houden. Ik wist immers dat hij niets zou proberen want dan weet hij dat ik hem boven op Eau Rouge terug zou passeren. Toen we boven kwamen gaf ik volle gas en omdat hij geen tijd had om zich te lanceren kwam hij gewoon naast me en niet verder dan dat.”

“Het was echt een mooie strijd,” gaat Hamilton verder. “Het was een heerlijk gevoel om bocht 5 in te gaan met juist genoeg voorsprong om aan de leiding te blijven. Daarna perste ik er negen à tien kwalificatierondjes uit om mijn voorsprong te behouden want hij was heel snel omdat hij de betere band had. Ik heb enorm hard mijn best moeten doen om hem voor te blijven want hij was héél, héél snel in de tweede fase van de race.”

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België