logo
 

Hamilton verkiest grid boven pit lane start

28 augustus 2016 — Hoewel starten vanuit de pit lane de meest veilige optie lijkt, is Lewis Hamilton vastbesloten om gewoon aan de GP van België te starten op de grid.


Na een straf van 55 plaatsen door het veranderen van heel wat nieuwe onderdelen voor de krachtbron, zette Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie voor de GP van België slechts één snelle ronde neer. Het was immers duidelijk dat Hamilton achteraan het veld moet starten aan de race.

Toen er gevraagd werd als de wereldkampioen de keuze maakt om vanuit de pit lane de race aan te vatten, werd meteen duidelijk dat het geen optie was voor de Brit. “Ik hou er niet van om van de pit lane te vertrekken”, zegt Hamilton. “Dat betekent dat je moet wachten op de andere wagens totdat ze voorbij zijn. Wanneer ik dan voorbij de eerste bocht ben, dan zijn de andere wagens al bijna bij Eau Rouge. Dan moet ik veel terrein goedmaken.”

Hamilton is zich wel bewust van het gevaar om achteraan de grid te starten. “Natuurlijk is er de mogelijkheid op een crash in de eerste bocht. Dan moet ik het contact vermijden. Of er is geen crash en dan heb ik een verlies van 8 seconden als ik vanuit de pit lane vertrek. Ik kan het me niet veroorloven om tijd te verliezen, dus vertrek ik op de grid.”

Het hele weekend lang heeft Hamilton en Mercedes zich vooral gefocust op de lange runs. Het was niet hun intentie om snelle ronden te rijden. Hamilton hoopt tijdens de race veel plaatsen goed te maken. Een top tien finish is zijn doel, ook al sluit hij een podium nog niet uit.

image

Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van BelgiëLewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië