logo
 

Hamilton verliest de race bij de start: “Geen idee wat gebeurde”

04 september 2016 — Lewis Hamilton verloor de GP van Italië letterlijk bij de start. De Brit heeft bovendien geen idee wat er misliep.


Op de Autodromo Nazionale di Monza veroverde Hamilton gisteren met grote overmacht de polepositie voor de GP van Italië maar de race verliep echter heel wat minder vlot voor de Brit.

Hamilton maakte een bijzonder slechte start en zag onder meer teamgenoot Nico Rosberg en beide Ferrari’s passeren. Uiteindelijk slaagde Hamilton er nog redelijk vlot in om Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas en beide Ferrari’s te passeren om zo alsnog als tweede op het podium te eindigen.

Hamilton blijft echter met een wrang gevoel achter. De Brit zag immers een bijna zekere overwinning verloren gaan en ziet bovendien teamgenoot Nico Rosberg in de wk-tussenstand tot op twee punten naderen.

“Ik heb de race overduidelijk bij de start verloren,” zei Hamilton na afloop van de race. “Ik weet echter niet wat er juist gebeurde bij de start. Ik zal het later proberen begrijpen. Ik deed alles zoals ik het normaal doe. Het is hier moeilijk om in te halen maar er komen nog kansen.”

Na afloop van de race bedankte Hamilton ook nog zijn aanwezige fans.

“Het publiek is hier fantastisch, ieder jaar is het publiek hier geweldig. Er zijn hier heel wat Ferrari-fans maar ik heb ook heel wat Britse vlaggen gezien en dat apprecieer ik,” bedankte Hamilton zijn fans.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België