Hamilton verovert 69ste polepositie in de regen en wordt alleenrecordhouder: “Ongelooflijk”

02 september 2017 — Nadat Hamilton op het circuit van Spa-Francorchamps het polepositierecord van Michael Schumacher evenaarde is hij een week later alleenrecordhouder geworden door op een nat circuit van Monza zijn 69ste polepositie te veroveren.


“Het is erg moeilijk om de woorden te vinden die vertellen hoe ik mij nu voel,” zei Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Ik kan niet geloven hoeveel tijd er ondertussen voorbij is gegaan. Zo’n ongelooflijke ervaringen.”

“Het was erg moeilijk om daar buiten op de baan iets te zien, het was moeilijk om de lijnen te zien. Tijdens mijn voorlaatste ronde in Q3 was het begin goed maar vervolgens hield ik in. Er lag dan ook enorm veel druk op mijn laatste ronde. Er kon een rode of gele vlag zijn, er was een risico. Ik gaf echter alles.”

Op het circuit van Monza wordt er steeds met een speciale achtervleugel gereden. Op de lange rechte stukken is er immers niet veel nood aan downforce maar wanneer het regent heb je die uiteraard wel nodig. Het maakt kwalificeren onder natte omstandigheden nog eens extra lastig.

“Op de extreme regenband was er veel meer grip, meer tractie en werd het water ook beter afgevoerd. We hadden de wagen echter afgesteld voor droog weer,” aldus Hamilton. “Tenzij je weet dat het een nat raceweekend wordt, dan is een droge afstelling erg lastig om mee te rijden, vooral hier. Wanneer je dan op een natte baan rijdt dan rij je met een ‘stijve’ wagen rond en kan je niet veel geven.”

“Het maakt het allemaal erg tricky en het is veel moeilijker om te weten wanneer je op het gas kan gaan. Je kan makkelijk erg diep in de bocht gaan en vervolgens de exit missen. Het is een ongelooflijke uitdaging,” besluit Hamilton.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië