logo
 

Hamilton verovert wereldtitel na “verschrikkelijke race”

29 oktober 2018 — Lewis Hamilton en Mercedes blijven na de GP van Mexico achter met gemengde gevoelens. De Brit veroverde zijn vijfde wereldtitel na een verschrikkelijke race voor de zilverpijlen.


De vierde plaats was voldoende voor Lewis Hamilton om zijn vijfde wereldtitel veilig te stellen maar langs de andere kant was het zijn zwakste prestatie sinds de GP van Oostenrijk en hij kwam pas een minuut en achttien seconden na winnaar Max Verstappen over de finish.

“Het was een verschrikkelijke race,” aldus Hamilton na de race. “We hadden het moeilijk en ik heb geprobeerd om vol te houden en de auto naar de finish te brengen.”

Hamilton bleef bescheiden in het vieren van zijn wereldtitel en de Brit schrijft dat toe aan het feit dat hij er niet bij kon dat hij al voor de vijfde keer wereldkampioen geworden was.

“Ik wil nooit te emotioneel zijn in het openbaar, maar nu voel ik me echt nederig door het hele gebeuren,” aldus Hamilton. “Momenteel is het moeilijk te begrijpen. Dit is iets waar ik altijd al van gedroomd heb maar waarvan ik nooit dacht dat het binnen een miljoen jaren zou gebeuren dat ik hier als vijfvoudig wereldkampioen zou staan. Ik had er geen idee van dat dit zou gebeuren.”

Valtteri Bottas kwam met een ronde achterstand op Verstappen binnen op een vijfde plaats. Dat betekent dat Mercedes met vijfenvijftig punten voorsprong op Ferrari begint aan de laatste twee GP’s van het seizoen.

De teambaas van Mercedes liet weten dat hij te fel onder de indruk was van de resultaten van het weekend om Hamilton over de teamradio te feliciteren met zijn vijfde titel.

“Het is een beetje een dubbel gevoel,” liet Wolff weten aan ‘Sky.’ “We hadden een heel slechte race die we moeten proberen te begrijpen en dat speelt mentaal een grote rol. Maar nu moeten we blij zijn met de wereldtitel.”

Technisch directeur James Allison trad zijn teambaas bij en verklaarde dat het moeilijk was om van de wereldtitel te genieten na zo’n slechte prestatie.

“We moeten vooral onthouden dat dit het resultaat is van een jaar lang hard werken,” aldus Allison bij ‘Sky.’ “Vandaag was pijnlijk maar de algemene prestatie is ongelofelijk en Lewis heeft dit jaar weergaloos gereden, dus we kunnen niet anders dan blij zijn.”

“Je moet jezelf eraan herinner en om gelukkig te zijn ook al heb je een klein beetje tegenslag gehad,” besluit Allison.


Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België