logo
 

Hamilton verrast dat hij op het podium staat

28 augustus 2016 — Lewis Hamilton zegt dat een derde plaats tijdens de GP van België zijn verwachtingen overstijgen. Hij startte immers op de laatste rij aan de race, maar werkte zich knap naar voren.


Na een reeks nieuwe onderdelen voor de krachtbron startte Hamilton achteraan de grid. Bij de start was hij al snel twaalfde en maakte nog progressie na de crash van Magnussen. De wereldkampioen kon ook profiteren van de rode vlag, nadat hij op de baan bleef terwijl anderen de pits opzochten tijdens de safety car procedure.

“Ik kan het niet geloven dat we nog op het podium eindigen”, zegt Hamilton. “Ik werd vanmorgen wakker wetende hoe moeilijk het vandaag ging worden met deze banden. Maar je kan nooit voorspellen wat er gaat gebeuren tijdens de race. Het mooie is, sinds ik acht jaar oud ben is elke zondag anders. De wagen is anders en er gebeurt altijd wat. Tijdens de laatste races waren er geen incidenten, maar vandaag wel. Het was belangrijk dat je vandaag het goede plan had, niet te agressief maar ook niet te voorzichtig.”

“Vandaag hadden we als team de goede balans. Het is het beste resultaat waarop ik kan hopen.”

Ondanks de knappe prestatie van de wereldkampioen, komt Nico Rosberg, die van start tot finish aan de leiding reed, tot op negen punten van de Brit.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België