logo
 

Hamilton verrast zichzelf tijdens kwalificatie

17 november 2012 — Lewis Hamilton was de enige rijder die tijdens de kwalificatie enigszins in de buurt kwam van Sebastian Vettel. De Brit verrastte daarbij zichzelf ...


Hamilton had voor aanvang van de kwalificatie immers niet verwacht dat hij zo snel en competitief zou zijn dat hij op amper een tiende van Vettel zou eindigen.

“Ik ben zeer, zeer tevreden met mijn rondje,” zei Hamilton na zijn kwalificatie. “Ik zag tijdens Q2 dat ze veel sneller waren, een seconde of negen tienden. Ik weet niet waar ik dat gevonden heb.”

“Ik ging Q3 in en pushte zo veel en zo hard ik kon en ik vond alles. Ik vond meer tijd in de laatste sector. Ik deed twee ronden na elkaar en verrassend genoeg was de tweede ronde sneller.”

“Tijdens die ronde zat ik overal op de limiet. Ik denk dat ik ongeveer een tiende verloor in de laatste bocht. Ik won hem bij het ingaan van de bocht en verloor hem bij het uitkomen van de bocht. Maar ik blijf zeer, zeer tevreden met de positie warain ik mij bevind.”

Hamilton start morgen van op de ‘vuile’ kant van de baan dus het is maar de vraag of hij morgen Vettel zal kunnen aanvallen bij de start. Over de eerste bocht maakt hij zich echter geen zorgen.

“De eerste bocht is zo breed dat er weinig verkeerd kan gaan,” besluit de Brit.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België