logo
 

Hamilton verwacht een gevecht met Rosberg en Ferrari

11 april 2015 — Lewis Hamilton veroverde op het circuit van Shanghai zijn derde polspositie van het seizoen. De Brit verwacht tijdens de race echter een strijd met zijn teamgenoot Nico Rosberg en Ferrari.


Amper 0,04 sec. was het verschil tussen Hamilton en Rosberg, maar het volstond wel voor de Brit zijn derde polepositie van het seizoen. Een ideale uitgangspositie voor Hamilton, die zich morgen aan een serieuze strijd met Rosberg en Ferrari verwacht.

“Het is redelijk ‘close’ tussen ons en Ferrari en Nico zit ook erg dicht,” zei Hamilton na afloop van de kwalificatie. “We zullen zeker en vast een race krijgen zoals ik reeds zei. Om eerlijk te zijn weet ik niet echt hoe lang ik op mijn banden heb gereden, maar de primes voelden niet zo goed aan. Ik zal moeten bekijken en analyseren hoe we in vergelijking met de anderen presteren. Ik voelde me niet al te slecht op de options maar we zullen moeten zien hoe het loopt.”

“Ik heb het gevoel dat ik de wagen nog enigszins moet verbeteren en die verbeteringen moeten er voor zorgen dat ik iets meer uit de banden krijg.”

Het is echter maar de vraag of Mercedes morgen nog steeds de bovenhand heeft op Ferrari.

“Ik hoop dat de Mercedes-power beter is maar we zullen zien. Ik weet niet waar we ons juist bevinden. Het zal close worden maar ik denk dat we de kracht hebben om hen voor te blijven,” besluit de Brit.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België