Hamilton verwacht meer overwinningen van Ferrari

28 maart 2016 — Wereldkampioen Lewis Hamilton gaat er vanuit dat Ferrari dit seizoen meer overwinningen zal behalen dan vorig jaar.


Ferrari leek tijdens de openingsrace van het nieuwe seizoen meteen een bedreiging voor Mercedes. Bij Mercedes zijn ze, ondanks de dubbeloverwinning, dan ook meteen gewaarschuwd.

Vorig jaar wist Sebastian Vettel met zijn Ferrari drie keer als eerste over de finishlijn te rijden. Hamilton denk alvast dat Vettel en Raikkonen in hun Ferrari dit seizoen veel vaker dan vorig jaar een bedreiging zullen vormen.

“Ik hoop dat het een mooie strijd zal worden,” aldus Hamilton. “Er gaan races zijn waarbij we meer voorsprong hebben en zo’n vijf of tien seconden voor de rest zullen finishen en er gaan races zijn waarbij we wiel aan wiel zullen strijden. Wie weet eindigen ze wel vaker dan vorig jaar voor ons.”

Ondanks dat de eerste race nu verreden is blijft het echter wat koffiedik kijken wat de krachtsverhoudingen tussen Mercedes en Ferrari betreft. Albert Park in Melbourne vormt immers een erg bijzonder circuit dat met geen enkel ander circuit op de F1-kalender te vergelijken is.

“Ze zagen er redelijk snel uit. Ze reden op een andere bandencompound achter mij, met een andere strategie. Tegen het einde van de race waren ze duidelijk sneller. Ik ben alvast opgewonden want we gaan in de nabije toekomst meer races hebben die erg close zijn,” besluit Hamilton.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België