Hamilton: “Vettel was boos omdat ik van hem gewonnen had”

19 mei 2017 — Lewis Hamilton voelde na afloop van de GP van Spanje dat Sebastian Vettel overduidelijk boos was omdat hij door hem verslagen was tijdens de GP van Spanje.


Na een intense strijd mocht Lewis Hamilton na afloop van de GP van Spanje zegevieren. Het was één van de zeldzame keren dat Hamilton en Vettel met elkaar de strijd konden aangaan en die strijd werd dus in het voordeel van de Brit beslecht.

Het leidde bij Sebastian Vettel tot enige frustratie en ontgoocheling, dat stelde ook Hamilton vast na afloop van de race.

“Ik kon bespeuren dat hij boos was en hij zei het ook tegen mij,” aldus Hamilton. “Hij reed een fantastische race en ik begrijp hoe het voelt om dan verslagen te worden. Wij zijn ook nooit echt blij wanneer we tweede eindigen. Ik zou me zorgen maken indien hij wel tevreden zou geweest zijn. Daarvoor zijn we hier immers niet, een tweede plaats.”

Op de baan hebben Vettel en Hamilton, ondanks hun vele wereldtitels, nog maar amper rechtstreeks een duel moeten aangaan. Grote vraag is dan ook hoe hun nog steeds hartelijke relatie zal evolueren wanneer de titelstrijd doorheen het seizoen steeds intenser wordt.

“Ik heb geen idee, dat valt moeilijk te voorspellen,” aldus Hamilton. “We hadden gewoon een close gevecht en indien het anders was verlopen dan had het ook een andere richting kunnen uitgaan. We weten hoe het racen werkt. Indien hij me in de eerste bocht had geraakt dan had ik de finish niet gehaald en hij wel. Dan zou het niet ‘uitstekend gedaan Sebastian!’ geweest zijn.”

“Het was agressief maar ik slaagde er gelukkig in om in de race en de strijd te blijven. Ik slaagde erin om een aanrijding te vermijden.”

“We zullen een hevige strijd hebben maar ik hou van uitdagingen. Hij was respectvol en dat bleef uiteindelijk ook zo,” besluit Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België