logo
 

Hamilton: “Vettel wil mijn teamgenoot niet zijn”

25 augustus 2017 — Lewis Hamilton denkt niet dat Sebastian Vettel volgend jaar voor Mercedes zal rijden en zijn teamgenoot wil zijn.


Ferrari kondigde eerder deze week aan dat Kimi Raikkonen ook in 2018 voor de Scuderia zal racen. Vraagtekens zijn er echter nog steeds over de toekomst van Sebastian Vettel.

De Duitser zou naar verluidt niet akkoord zijn met de contractduur die Ferrari aan hem heeft voorgesteld. Tegelijkertijd zijn er ook geruchten dat Vettel eventueel een overstap naar Mercedes zou overwegen. Volgens Lewis Hamilton moeten we echter niet verwachten dat Vettel in 2018 samen met hem het rijdersduo bij Mercedes zal worden.

“Volgens mij is het hoogst onwaarschijnlijk dat hij volgend jaar voor Mercedes zal rijden,” vertelde Hamilton in de aanloop naar de GP van België. “Ik denk niet dat hij mijn teamgenoot wil zijn. Ik wil echter tegen iedereen racen, tegen de beste rijders racen is altijd geweldig.”

Toen Hamilton vervolgens werd gevraagd op zijn uitspraken te verduidelijken verwees hij naar de huidige situatie bij Ferrari.

“Het is duidelijk. Ik weet dat hij mijn teamgenoot niet wil zijn. Hij zou zich niet in de positie bevinden waarin hij zich nu bevindt,” verwijst Hamilton naar het feit dat Ferrari overduidelijk de kaart van één rijder trekt.

Hamilton zijn contract bij Mercedes loopt eind 2018 af. Volgens ingewijden zou Sebastian Vettel daardoor slechts voor één jaar willen bijtekenen, dit om alle mogelijkheden voor 2019 open te houden. Vettel zou dan eventueel een overstap naar Mercedes kunnen maken wanneer Hamilton zijn contract afloopt en Ferrari in 2018 niet competitief zou blijken.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België