logo
 

Hamilton voelde de druk tijdens laatste ronde

09 juli 2016 — Na de kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië moest Lewis Hamilton toegeven dat hij onder grote druk stond tijdens zijn laatste ronde. Zijn voorlaatste ronde werd immers geannuleerd door het negeren van de limieten van het circuit.


Lewis Hamilton had in Q3 de voorlopige pole positie, maar zijn tijd werd door de stewards van de tabel gehaald wegens het overschrijden van de limieten van het circuit in ‘Copse corner’. In zijn laatste poging was de Brit nog wat sneller dan zijn geannuleerde tijd en was drie tienden sneller dan teamgenoot Nico Rosberg.

“Het was niet de meest nette kwalificatie”, zei Hamilton achteraf. “We hadden echt een goede snelheid. Mijn voorlaatste ronde was erg goed, maar die werd jammer genoeg weggenomen. Ik raakte een kerb, waardoor ik alleen maar verder van de baan werd geduwd.”

Door de geannuleerde tijd voelde Hamilton de druk op zijn schouders. “Ik kon de jongens niet in de steek laten. Mijn tweede ronde voelde niet zo goed aan, maar ik zorgde ervoor dat ik voorzichtig was. Het lukte me, dankzij het team. Ze hebben goed werk geleverd.”

Zoals steeds verwacht Hamilton een lastige race, maar heeft vertrouwen in zijn snelheid. “Het is belangrijk om de strategie en banden te begrijpen. Ik zal alles geven. Op vrijdag waren mijn langere runs erg sterk. We zullen zien. Ik start alleszins goed.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België