Hamilton vol ongeloof: “Dit begrijp ik niet, wat is er gebeurd?”

25 maart 2018 — Sebastian Vettel met een brede glimlach als winnaar op het podium, ongeloof bij Lewis Hamilton. De Brit leek zegezeker maar zag door een safety car-fase de overwinning in Australië uit zijn handen glippen.

“Ik begrijp nog steeds niet wat er gebeurd is. Ik heb alles gedaan wat ik veronderstelde van te moeten doen,” zei Hamilton meteen na de race. “De safety car kwam op de baan, ik reed over het rechte stuk langs start-finish en plots werd mij verteld dat Ferrari uit de pitlane zou komen. Ik wist niet eens dat Ferrari een pitstop maakte.”

“Ongeloof, zo kan je mijn race het best omschrijven vanaf dan. Gewoon, ongeloof. Ik was gebeten en gemotiveerd om de situatie terug recht te zetten, of het nu mijn fout was of niet. Ik nam risico, maar ik had al mijn punten kunnen verliezen.”

Nadat Hamilton aanvankelijk alles op alles zette om alsnog Vettel van de zege te houden besloot Hamilton om tijdens de laatste ronden van de race gas te minderen.

“Uiteindelijk besloot ik om de meest logische keuze te maken. Het is een zeer lang kampioenschap en alles wordt niet gewonnen in deze ene race. Daar probeer ik me nu op te focussen,” besloot Hamilton.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België