Hamilton vraagt aanpassingen aan ‘saaie’ GP van Monaco

28 mei 2018 — Lewis Hamilton wilt graag veranderingen zien aan de GP van Monaco, nadat de editie van 2018 door vele rijders als "saai" werd omschreven.

A post shared by Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) on

Lewis Hamilton startte de GP van Monaco als derde en eindigde ook op dezelfde plaats, nadat hij de wagens voor hem niet kon bedreigen, ook al had winnaar Ricciardo een probleem met de MGU-K.

Hamilton roept dan ook op om de GP van Monaco anders aan te pakken. De Brit stelt voor om het circuit aan te passen of meer dan één pitstop verplicht te maken.

“De GP van Monaco heeft de meeste aandacht”, zei Hamilton. “Het hoort de meest speciale race van het jaar te zijn. Tijdens de race dacht ik dan ook: ‘Het is jammer dat de race niet zo’n spektakel is’. Ik denk dan ook dat de Formule 1 het anders moet aanpakken. Je zou hier geen één-stopsstrategie mogen hebben.”

“Misschien moeten we het weekend anders gaan indelen. Ik weet niet wat er precies moet veranderen, maar er moeten meer positiewissels zijn.”

“Als je kijkt naar NASCAR, dan zie je een aantal safety cars om geen enkele reden, alleen om het pak terug bij elkaar te krijgen. Er zijn ook heel wat gele vlaggen om hetzelfde doel te bereiken. Misschien moeten we hier twee keer racen? Het waren alvast de langste 78 ronden ooit.”

“Op een dag zei ik tegen prins Albert dat het misschien tijd is om het circuit langer te maken”, gaat Hamilton verder. “We doen hier een rondje in één minuut en elf seconden. Er zijn meerdere straten in Monaco, misschien moeten we dit fantastische circuit nog beter maken?”

“Tijdens de race waren we nooit aan het pushen. We moesten inhouden om de banden te laten overleven voor een strategie met één pitstop. Het is gek hoe voorzichtig ik aan het rijden was. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik nog zo weinig aan het pushen was.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België