Hamilton vreest Ferrari: “Ze zijn een halve seconde sneller”

02 maart 2019 — Volgens Lewis Hamilton heeft Ferrari momenteel de bovenhand en heeft de Italiaanse renstal een voorsprong van zo'n halve seconde per ronde op Mercedes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Is het de favorietenrol in de schoenen van Ferrari schuiven? Of vreest Lewis Hamilton Ferrari momenteel echt?

Het ziet er alvast naar uit dat Ferrari net als de voorbije jaren een stap vooruit gezet heeft, al blijft de GP van Australië uiteraard het eerste moment waarop we de onderlinge krachtsverhoudingen voorzichtig kunnen inschatten.

“Ik weet het niet zeker maar ik denk dat Ferrari zo’n halve seconde sneller is. Zoiets ongeveer denk ik,” antwoordde Hamilton op vrijdag tegenover de media op de vraag hoeveel sneller hij denkt dat Ferrari is.

Hamilton voegde er vervolgens echter ook aan toe dat het giswerk is en blijft.

“Tot het begin van het seizoen weten we het echt niet,” aldus Hamilton. “Iedereen zal andere modi van de motoren gebruikt hebben en andere hoeveelheden brandstof. Je weet niet wat de anderen doen.”

“Melbourne wordt de eerste keer dat we een indicatie krijgen maar het zal zo’n viertal races duren alvorens je weet waar je staat.”

Volgens de regerende wereldkampioen kunnen de krachtsverhoudingen tegen de eerste race in Melbourne trouwens nog aanzienlijk anders liggen dan tijdens de F1-tests in Barcelona. De wagens zullen in Australië immers nog heel wat nieuwe onderdelen krijgen.

“De wagen is nu oud en versleten door de test. We zullen ook nieuwe onderdelen krijgen , dus het wordt interessant om te zien wat dat zal geven,” besloot Hamilton.

Hamilton deed de uitspraak over de halve seconde achterstand op Ferrari vrijdagmiddag. Enkele uren laten, aan het einde van de laatste testdag, was Hamilton selchts 0,003 sec trager dan Vettel zijn besttijd.

Inderdaad, toch maar even afwachten wat de eerste race van het nieuwe F1-seizoen geeft ...

Laatste kans: Sakhir Grand Prix (RtAD) Spel 2020. Win 2.500 Euro met 5 Euro!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België