logo
 

Hamilton: “Vroeger waren Rosberg en ik betere vrienden”

10 december 2014 — De intense titelstrijd tijdens het voorbije seizoen heeft gewogen op de vriendschapsrelatie tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg, dat erkent ook Hamilton.


Beide ‘goede’ vrienden waren een gans seizoen in een intense titelstrijd verwikkeld en dit bovendien als teamgenoten in dezelfde wagen. De spanningen tussen Hamilton en Rosberg liepen bij momenten hoog op. En dat had een invloed op de vriendschapsband tussen beide rijders.

Vooral na de aanrijding tussen Rosberg en Hamilton tijdens de GP van België bereikte de vriendschapsrelatie een nieuw dieptepunt. Maar ook eerder tijdens het seizoen, na het discutabel manoeuvre van Rosberg tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco, was er al een dieptepunt. In een eerste opwelling van frustratie verklaarde Hamilton zelfs dat hij en Rosberg geen vrienden waren.

Het mag duidelijk zijn, de titelstrijd zette heel wat druk op de relatie tussen beide ‘vrienden’.

“Ik heb Nico leren kennen in 1997 toen we aan karting deden. Hij was destijds het opkomende jong talent en reed voor het topteam CRG. Ik ging met Top Kart van start. We reden toen fantastische races en waren zeker en vast betere vrienden dan nu,” zei Hamilton tijdens de uitreiking van de Autosport-awards.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België