Hamilton waarschuwde Vettel na “gebrek aan respect” in Baku

19 november 2017 — Lewis Hamilton heeft in een interview met ‘Motorsport.com’ onthuld dat hij na het incident met Vettel in Baku de Duitser heeft gewaarschuwd dat hij zo niet wil behandeld worden.


De regerende wereldkampioen windt er geen doekjes om. Hij vindt dat de actie die Sebastian Vettel ondernam in Azerbeidzjan een totaal gebrek aan respect was naar zijn persoon toe en dat heeft hij hem na de race ook persoonlijk laten weten.

“Toen ik hem sprak na het incident heb ik hem gezegd dat hij met zijn actie had laten zien dat hij geen respect had voor mij,” aldus Hamilton. “Ik heb hem dan ook aangeraden om me zo niet meer te behandelen want dat er dan problemen zouden van komen.”

“Ik heb nooit zoiets gedaan en ik weet ook niet wat hij ermee wou bereiken… . Ik heb me nooit in zo’n positie bevonden.”

De Brit gaf ook nog mee dat hij op het moment van het incident niet te veel wou reageren omdat hij zelf niet in een negatieve spiraal wou terechtkomen.

“Je kan op verschillende manieren met die dingen omgaan. Ik wist waarom ik daar was en ik wou me door niets of niemand laten afleiden.”

“Ik wou niets zeggen op een manier die mezelf in een negatieve spiraal zou laten terechtkomen en me zou afleiden van mijn ultieme doel. Natuurlijk kan ik met al mijn ervaring die dingen snel een plaats geven,” besloot Hamilton.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België