Hamilton: “Wanneer houdt het geluk van Rosberg op?”

15 november 2016 — Lewis Hamilton vraag zich openlijk af wanneer het geluk van Nico Rosberg eindelijk ophoudt.


Tijdens de GP van Brazilië slaagde Nico Rosberg erin om ondanks de moeilijk omstandigheden opnieuw als tweede over de finish te komen. De Duitser moest daardoor opnieuw slechts zeven punten van zijn voorsprong inleveren.

Even zag het er echter minder goed uit toen Verstappen Rosberg passeerde en op de tweede plaats reed. Bij Red Bull riepen ze Verstappen even later in de race echter binnen om over te schakelen op intermediates, een strategische fout die hem uiteindelijk de tweede plaats zou kosten.

Ook Lewis Hamilton begrijpt die strategische blunder van Red Bull niet. De Brit vraagt zich zelfs af wanneer het geluk van Rosberg ophoudt.

“Ongelooflijk, wanneer komt er een einde aan? Red Bull maakte zo’n grote strategische fout,” zei Hamilton tegenover ‘Sky Sports’.

“Toen het team tegen mij vertelde dat er wagens binnenkwamen voor intermediates zei ik, ‘Ze zijn gek. Ze gaan het echt niet volhouden, ze gaan opnieuw moeten pitten’. Dat was ook wat er gebeurde. Het is jammer maar er is niets dat ik eraan kan doen.”

Indie Hamilton de laatste race van het seizoen wint heeft Rosberg aan een podiumplaats voldoende om zich voor de allereerste keer tot wereldkampioen te kronen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België