Hamilton was bang om tegen Verstappen aan te rijden

16 april 2018 — Lewis Hamilton was bang om het slachtoffer te worden van de aanrijding tussen Max Verstappen Sebastian Vettel.


Over de aanrijding tussen Sebastian Vettel en Max Verstappen is al veel inkt gevloeid. Toen Lewis Hamilton samen met Kimi Raikkonen naar bocht veertien stormde was hij verrast toen hij twee auto’s met de neus naar hem gericht zag.

Naar eigen zeggen was de viervoudige wereldkampioen bang dat hij het slachtoffer zou worden van de onbezonnen actie van Verstappen.

“Toen ik richting apex reed zag ik plots twee auto’s met de neus naar mij gericht,” aldus Hamilton. “Ik kon geen kortere bocht maken dan Kimi en ik was dus verplicht van wat naar links uit te wijken. Ik was bang om tegen hen te rijden omdat ze probeerden van om te keren, maar gelukkig liep het goed af.”

Toen Verstappen tegen Vettel crashte was hij al een inhaalrace bezig omdat hij eerder van de baan af ging in een poging om Lewis Hamilton te verschalken in bocht acht. De Brit had naar eigen zeggen helemaal niet in de gaten dat Verstappen van de baan was gegaan.

“Volgens mij kan je niet inhalen in bocht acht. Bij het uitkomen van bocht zeven ligt het altijd vuil en bocht acht is heel lang en snel, ik denk niet dat er toprijders zijn die daar ingehaald hebben. Toen ik het in de herhaling zag begreep ik helemaal niet wat hij daar wou doen, maar dat is geen probleem. Eigenlijk ben ik best wel tevreden met de manier dat hij reed want op die manier hebben we niet al te veel punten verloren,” besluit Hamilton.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België