“Hamilton was wanhopig en wou bij Red Bull tekenen”

19 januari 2016 — Volgens Christian Horner was Lewis Hamilton op tijdens zijn F1-carrière zo wanhopig dat hij bij Red Bull wenste te tekenen.


Lewis Hamilton werd door McLaren vanaf jongs af aan klaargestoomd voor een autosportcarrière. De Brit debuteerde in 2007 en greep toen nipt naast de wereldtitel. In 2008 was het wel prijs en veroverde hij zijn eerste wereldtitel in de Formule 1.

Tijdens de jaren nadien raakte Hamilton bij McLaren echter meer en meer gefrustreerd door tegenvallende seizoenen. 2012 was daarbij een triest dieptepunt, een groot verschil met het onmiddellijke succes dat hij boekte.

Hamilton was in die mate gefrustreerd dat hij wanhopig was en volgens Christian Horner bij Red Bull wenste te tekenen. Hamilton verraste de F1-wereld door uiteindelijk eind 2012 van McLaren de overstap naar Mercedes te maken. Mercedes kende tot dan een eerder teleurstellende comeback in de F1. Drie jaar voordien had het Brawn GP overgenomen maar tijdens de seizoenen nadien behaalde het slechts één overwinning.

Volgens Christian Horner wou Lewis Hamilton echter aanvankelijk voor de overstap naar Red Bull maken.

“Hij was wanhopig en wou absoluut voor ons team rijden,” zei Christian Horner tegenover het F1 Racing magazine. “In 2012 wou hij voor ons komen rijden maar we konden hem absoluut niet in het zitje naast Sebastian plaatsen. Alvorens hij uiteindelijk voor Mercedes tekende wou hij ook in 2013 bij Red Bull komen rijden.”

Hamilton moest in 2012 door technische problemen opgeven toen hij aan de leiding reed van de GP van Singapore. Het was volgens Niki Lauda de druppel die bij Hamilton de emmer deed overlopen.

Opvallend is echter ook dat Christian Horner Niki Lauda aangeraden heeft om Hamilton een contract aan te bieden.

“McLaren was erg competitief in 2011 en 2012. Volgens mij was het voor ons beter om hem bij Mercedes te laten rijden in plaats van McLaren. Omdat we hem geen contract konden aanbieden heb ik Niki Lauda aangemoedigd om hem een contract te geven zodat we McLaren konden verzwakken. Ik wist toen uiteraard niet dat Mercedes door haar enorm krachtige motor zo sterk zou worden,” besluit Horner.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMcLarenMercedesRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië