logo
 

Hamilton: “We hadden nog enkele ronden nodig”

02 september 2019 — Lewis Hamilton moest tijdens de GP van België tevreden zijn met de tweede plaats. Indien de race enkele ronden langer had geduurd dan had hij naar eigen zeggen gewonnen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Walking away from Spa with a decent haul of points and two more trophies for the cabinet ߑ̢, Well done, boys - we know it’s been a tough one ߑ • #MercedesAMGF1 #MercedesAMG #F1 #PETRONASmotorsports #LH44 #VB77 #BelgianGP

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Tijdens de start verschalkte Lewis Hamilton Sebastian Vettel maar omhoog op ‘Kemmel Straight’ kon Vettel terugslaan en Hamilton opnieuw inhalen. Het was het begin van een meer dan aangename race.

Later in de race ging Hamilton immers opnieuw de strijd aan met Sebastian Vettel en slaagde hij erin de Duitser te passeren. Vervolgens probeerde Hamilton ook de kloof met raceleider Charles Leclerc te dichten.

Dat lukte ook grotendeels maar uiteindelijk strandde Hamilton op minder dan een seconde van Charles Leclerc die zo zijn allereerste F1-overwinning behaalde.

“Ik heb echt alles gegeven,” zei Hamilton na afloop van de race. “Ik geraakte aan het einde nog enorm dichtbij. We hadden vandaag waarschijnlijk nog enkele ronden nodig.”

“44 is normaal mijn geluksgetal maar vandaag hadden we misschien er enkele extra nodig,” verwees Hamilton naar zijn startnummer en het aantal ronden dat tijdens de GP van België moest verreden worden.

“Het was echt een moeilijke race vandaag. De Ferrari’s waren te snel op de rechte stukken en het was zeer, zeer moeilijk om hen te kunnen volgen en bij hen te blijven.”

“Tijdens de kwalificatie verloren we op de rechte stukken meer dan een seconde en zoiets kan je nergens anders op het circuit terugwinnen,” aldus Hamilton.

“Vandaag waren ze bovendien ook nog eens sneller dan dat we verwacht hadden.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België