Hamilton weigert teleurgesteld te zijn: “Dit is goed voor het team”

17 maart 2019 — Na een geweldige kwalificatie gisteren moest Lewis Hamilton vandaag tevreden zijn met de tweede plaats, op ruime afstand van teamgenoot Valtteri Bottas. Hamilton weigerde echter toe te geven dat hij teleurgesteld was, al viel dat toch enigszins te merken.


“Ik moet blij zijn voor het team,” zei Hamilton na afloop van de race. “Valtteri reed een geweldige race en verdient de overwinning. Het was echt een geweldige race voor het team, een één-twee finish.”

Hamilton verloor de race eigenlijk al bij de start. De Brit startte veel slechter dan teamgenoot Bottas, waardoor die meteen naar de leiding kon gaan.

“Na de start zat het erop, het was vervolgens een kwestie van de wagen heelhuids aan de finish brengen en er voor zorgen dat we een één-twee behaalden. Dat ging redelijk goed vond ik.”

“Ik moet echter meer aan mijn starts werken. Ik kende geen probleem, het was gewoon geen goede start. Ik zal gewoon moeten oefenen en zien dat ik het de volgende keer beter doe.”

Opvallend ook was dat Hamilton na de verloren start geen aansluiting kon houden bij Bottas, die duidelijk sneller was dan de Brit.

“Ik heb enkele ideeën waar de snelheid verloren ging, maar dat zal ik met de engineers bespreken,” besloot een raadselachtige Hamilton.

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België