Hamilton: “Wereldtitel ligt in de handen van God”

27 mei 2016 — Een erg filosofische Lewis Hamilton vindt dat de uitkomst van het kampioenschap dit jaar in de handen van God ligt.


De Brit zei in de aanloop naar het raceweekend in Monaco dat hij zou opstaan en wil terugvechten. De Brit kijkt na amper vijf races tegen een achterstand van 43 punten op teamgenoot Nico Rosberg aan. Hamilton bekijkt het echter filosofisch.

“Ik word iedere ochtend wakker met een plan,” antwoord Hamilton wanneer hem gevraagd wordt hoe het zit met de titelstrijd. “God heeft een plan en je moet simpelweg zijn pad volgen en hopen dat het jou brengt waar je wenst te geraken. Dat is echter niet altijd het geval.”

“Ik ben echt dankbaar dat ik hier ben. Het is schitterend weer en er zijn slechts tweeëntwintig rijders die hier mogen racen. Ik bevind me vooraan die tweeëntwintig rijders dus ik ben echt gezegend”.

Hamilton hoopt in Monaco te kunnen zegevieren. Het zou voor de Brit de eerste overwinning zijn sinds hij in oktober vorig jaar de GP van de Verenigde Staten won. Dankzij die overwinning verzekerde Hamilton zich toen van de wereldtitel, sindsdien moest hij echter steeds zijn meerdere erkennen in teamgenoot Nico Rosberg. In Spanje reden Hamilton en Rosberg beide wagens tegen elkaar, waarna Verstappen wist te zegevieren.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België