logo
 

Hamilton: “Wij verdienen twee F1-races”

30 juni 2012 — Dat de Formule 1 in Engeland en bij uitbreiding Groot-Brittannië erg populair is, dat mag duidelijk zijn. Krijgen we binnenkort misschien zelfs twee F1-races op Engelse bodem? Het zou best kunnen en Lewis Hamilton vindt zelfs dat men het verdient.

Momenteel heeft Spanje twee races. Er is de GP van Spanje vlabij Barcelona en er is de race door de haven van Valencia, die officieel de GP van Europa is.

Eigenlijk waren de succesjaren van Fernando Alonso verantwoordelijk voor de twee races die in Spanje plaatsvinden. Daarvoor had Duitsland nog twee races op de Hockenheimring en de Nurburgring. Beide circuits organiseren nu afwisselend de GP van Duitsland en ook in Spanje zal dat voortaan het geval zijn.

Recent kwam het idee om in Londen een F1-race te organiseren opnieuw op tafel te liggen en het kreeg meteen de steun van ondermeer Bernie Ecclestone en enkele bedrijven. Uiteraard staat ook de lokale politiek te springen om een F1-race on de hoofdstad te organiseren.

Niets dan voorstanders dus en ook Lewis Hamilton is een duidelijk voorstander van een tweede race in Groot-Brittannië.

“Enkele andere landen hebben of hadden reeds twee races, zoals bijvoorbeeld Spanje en Duitsland. Groot-Brittannië doet ontegensprekelijk een belangrijke bijdrage aan de Formule 1, een tweede race zou dan ook gerechtvaardigd zijn,” zei Hamilton.

“Silverstone is meer dan alleen mijn thuisrace, het is een extreem goed racecircuit. Het idee om in Londen te racen is iets compleet anders. Het zou echt een beloning zijn voor onze fans. Niet waar?” besluit Hamilton.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België