Hamilton wijst met de vinger naar Pirelli: “Door hen kwamen we in de problemen”

03 juli 2018 — Volgens Lewis Hamilton had Pirelli andere banden naar de Red Bull Ring moeten brengen, banden die net als in Frankrijk, en ook komend weekend in Groot-Brittannië, een dunner loopoppervlak hebben.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Dat dunner rubberlaagje op de banden werd reeds op het circuit van Paul Ricard gebruikt en werd oorspronkelijk een eerste keer in Barcelona gebruikt. Er kwam toen veel kritiek omdat Pirelli volgens sommigen haar banden aanpaste op vraag van Mercedes, iets dat Mercedes en Pirelli vervolgens ontkenden.

Volgens Lewis Hamilton hadden die aangepaste banden echter ook op de Red Bull Ring gebruikt moeten worden. Zo zou er minder ‘blistering’ geweest zijn en zouden we meer ‘echt’ spektakel te zien hebben gekregen.

“Ze hadden de andere banden naar hier moeten meebrengen, dezelfde banden als tijdens de vorige race,” aldus Hamilton. “Het is niet ongewoon om blistering te zien. Wanneer je de verkeerde banden kiest dan is dat wat gebeurt.”

“Ze hadden echt de andere band naar hier moeten meebrengen. Uiteindelijk maakt het voor mijn raceweekend uiteindelijk geen verschil.”

Door de hoge bandendegradatie kon Lewis Hamilton naar eigen zeggen niet pushen, wat er volgens de Brit voor gezorgd heeft dat de fans geen goede race hebben gezien.

“Ik probeerde in te halen, wat waarschijnlijk het probleem is met deze banden, aangezien je de race dan niet kan uitrijden,” aldus Hamilton. “Onder die omstandigheden beroof je de fans van meer racen en gevechten op de baan. Maar zo is het nu eenmaal.”

“Deze banden zijn gewoonweg niet goed genoeg om ons in staat te stellen om te racen,” besloot Hamilton.

Niet iedereen is het echter met Hamilton eens. Volgens sommigen zorgden de hogere temperaturen op zondag er net voor dat de teams er moesten voor zien te zorgen dat ze zich aanpasten aan de veranderde omstandigheden, iets dat het ene team al beter lukte dan het andere. Voor Hamilton zelf maakte het uiteindelijk weinig uit, de Brit moest door technische problemen opgeven.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België