Hamilton: “Wijzigingen aan de wagen in het voordeel van Rosberg”

17 november 2015 — Lewis Hamilton voelt zich sinds de GP van Singapore minder goed in de Mercedes W06.


De GP van Singapore betekende het dieptepunt van het seizoen voor Mercedes. Het ganse weekend was de renstal niet competitief. Bij Mercedes tastte men naar eigen zeggen in het duister over de oorzaak van het gebrek aan competitiviteit. De races nadien werden echter allemaal door Mercedes gewonnen.

Toch is Lewis Hamilton van mening dat er sinds de GP van Singapore iets is veranderd aan de Mercedes W06, iets waardoor de wagen beter bij Nico Rosberg past.

“Sinds de race in Singapore zijn er enkele wijzigingen aan de wagen gedaan waardoor het een andere richting is uitgegaan. Ik moet dan ook zien waardoor dat komt en of ik het terug goed krijg,” zei Hamilton in Brazilië. “Ik moet proberen om mijn kwalificatie te verbeteren. Er is iets veranderd aan de wagen waardoor ik me iets minder comfortabel voel in de wagen. Ik heb dat nu pas gemerkt, aangezien dat het enigste is dat veranderd is sinds dan. Misschien moet ik eens grondig bestuderen wat ik daaraan kan veranderen.”

De commentaren van Hamilton zijn hoogst opmerkelijk want de eerste drie races na de GP van Singapore won de Brit en viel er nergens kritiek te bespeuren. Nu Rosberg vijf poleposities op rij behaald heeft en de voorbije twee races won volgt er plots wel kritiek. Eerder tijdens het raceweekend in Brazilië wou Hamilton niet met Rosberg op de foto toen zijn Duitse teamgenoot de polepositie had veroverd.

Het mag duidelijk zijn, ondanks het feit dat Hamilton de wereldtitel heeft veroverd blijven er ‘spelletjes’ gespeeld worden binnen Mercedes. Dit uiteraard al met het oog op volgend seizoen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België