logo
 

Hamilton wil geen herhaling van 2014

14 maart 2015 — Lewis Hamilton toonde zich heer en meester tijdens de kwalificaties, maar de Brit denkt ook bang terug aan de eerste race van 2014.

Het machtsvertoon van Hamilton tijdens de kwalificaties was eigenlijk gewoon een verderzetting van het seizoenseinde in 2014. De regerend wereldkampioen klopte zijn teamgenoot Nico Rosberg met zes tienden, terwijl Felipe Massa al op meer dan een volle seconde derde werd. Toch is Hamilton er niet helemaal gerust in wanneer hij terugdenkt aan de Australische GP van 2014, waar hij in dezelfde situatie aan de race mocht beginnen, maar uiteindelijk na drie ronden al moest opgeven. Nico Rosberg won toen de race.

“Het weekend is fantastisch gestart. Het lijkt alsof de laatste race nog niet zo ver achter ons ligt. Ik voel me echt gezegend met zo’n wagen, na het harde werk van het team in de fabriek. Vandaag was de balans van de wagen wel goed. Het was dan ook enorm leuk om de baan op te gaan en te kunnen pushen tijdens die enkele rondjes waarin het nodig was.”

“Vorig seizoen kenden we een moeilijke start, dus we hopen dat het in 2015 beter mag beginnen en dat we met beide wagens bovenaan mogen staan. We zullen in elk geval ons uiterste best doen, maar we moeten nog heel wat zaken bestuderen in de aanloop naar de race. Hopelijk volgt er een leuk gevecht met Nico.”

De overwinning krijg je echter niet zomaar, dat weet ook Lewis Hamilton. De Brit geeft aan dat hard doorwerken tussen de kwalificatie en de race de enige manier is om succes te boeken.

“Er is geen geheime formule. Je moet gewoon zorgen dat je alles begrijpt, de limieten, je eigen kracht, de bandenstrategie, afstelling van de diffs, enzovoort. Vorig jaar hebben we bewezen dat een slechte eerste race niet het einde van de wereld hoeft te zijn, maar we willen natuurlijk dat het dit seizoen wel wat beter gaat hier.” aldus Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België