logo
 

Hamilton wil Red Bull verslaan

27 oktober 2012 — Lewis Hamilton heeft aangegeven veel vertrouwen te hebben voor de race van zondag. Hij is er zeker van dat McLaren in staat is om Red Bull te verslaan.

Hamilton: “We zijn heel tevreden om hier terug vooraan te staan. Het team heeft heel hard gewerkt om de juiste setup te vinden. Vandaag was Red Bull te snel voor ons, maar morgen tijdens de race maken we zeker een kans. Ik zal in elk geval heel hard pushen morgen!”

De Brit zit vol zelfvertrouwen nadat gisteren tijdens de vrije trainingen bleek dat de verschillen tijdens de lange runs miniem waren. Hij hoopt dan ook dat ze een probleemloze race kennen, wat niet het geval was sinds Singapore. Damon Hill, co-commentator op Sky Sports gaf aan dat hij tijdens een interview met Christian Horner het gevoel had dat het geloof bij Red Bull niet zo hoog ligt voor de race, als bij Sebastian Vettel na de kwalificatie. Alles kruipt heel dicht op elkaar, zodat het heel moeilijk te voorspellen wordt wat de uitslag zal zijn, dat vond ook Johnny Herbert, tevens co-commentator bij Sky.

Bij Red Bull zijn ze vooral ongerust over het feit dat McLaren niets te verliezen heeft, en zo zonder druk kan racen. Dat maakt hen juist het gevaarlijkst. Bovendien start Hamilton morgen op de propere kant van de track, net als Vettel. McLaren heeft in elk geval het vertrouwen in de snelheid over langere runs met veel brandstof.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België