logo
 

Hamilton zevende na incident in eerste bocht

17 april 2016 — Lewis Hamilton wist de eerste bocht tijdens de GP van China niet goed door te komen en liep schade op. De wereldkampioen moest zich naar voren werken en werd zevende. Zo loopt teamgenoot Nico Rosberg nog verder uit in de strijd om het kampioenschap.


Het is absoluut niet het weekend geweest van Lewis Hamilton. Een gridstraf na het wisselen van de versnellingsbak, bijkomende problemen met de krachtbron met een motorwissel en een laatste startplek tot gevolg, een incident in de eerste bocht… Het geluk staat niet aan de zijde van de Brit. Terwijl Nico Rosberg makkelijk de race won, moest Hamilton zijn uiterste best doen om nog punten te scoren.

Lewis Hamilton kwam goed weg van zijn laatste plaats op de grid, maar kwam in contact met Felipe Nasr nadat ook hij moest uitwijken voor de twee Ferrari’s die op hun beurt in botsing kwamen. De Mercedes van Hamilton had een nieuwe neus nodig en Hamilton kwam daarna nog vier keer de pits in. Tijdens de safety car procedure maakte Mercedes de zeldzame beslissing om van de zachte naar de superzachte banden over te schakelen, om dan een ronde later opnieuw terug te gaan naar de zachte banden. Zo dachten ze de race uit te kunnen rijden op de zachte banden, maar uiteindelijk reed Hamilton de race uit met de medium banden.

Op het einde van de race werd Hamilton, die de gevolgen van het incident tijdens de openingsronde moest dragen, nog ingehaald door Ricciardo en Räikkönen en wist ook Massa voor hem te blijven.

Na drie races in dit lange seizoen heeft Lewis Hamilton al een achterstand van 36 punten op Nico Rosberg. “Het was een erg lastige wedstrijd”, omschrijft Hamilton zijn race tegenover SkySportsF1. “Mijn start was goed, wat altijd lastig is als je achteraan vertrekt. Ik probeerde ongeschonden uit de eerste bochten te komen, maar ik raakte in contact. Daarna moest ik me steeds naar voren werken. Na elke stop die ik maakte moest ik steeds opnieuw dezelfde wagens voorbij. Ik maakte niet veel plaatsen goed. Zo is racen nu eenmaal, maar het resultaat is niet goed. Hopelijk gaat het enkel maar beter vanaf nu.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België