Lewis Hamilton staat ter discussie als ‘ambassadeur voor verkeersveiligheid’

14 november 2015 — Lewis Hamilton is ambassadeur van de actie voor verkeersveiligheid van de FIA. Na zijn nachtelijke aanrijding in Monaco staat de Brit zijn rol als ambassadeur echter ter discussie.


Hamilton is sinds enige tijd ambassadeur van de ‘FIA Action for Road Safety’. Daarbij probeert de FIA de verkeersveiligheid te verhogen en uiteraard is het daarbij handig als je enkele F1-piloten als uithangbord kan gebruiken. Wie beter dan hen kent de gevaren van snel rijden? Naar wie kijken de fans op?

Als ambassadeur van de actie geeft Hamilton vaak in video’s uitleg over verkeersveiligheid en neemt hij ook deel aan events. Het is dan ook erg pijnlijk dat net Hamilton maandagnacht een auto-ongeluk had in Monaco.

Hoe kan je als ambassadeur van verkeersveiligheid immers verantwoorden dat je om 3u30 ‘s nachts met een perperdure sportwagen een aanrijding hebt waarbij drie andere wagens betrokken geraakten? Als je dan ook nog eens verklaart dat het door het wilde feesten en te weinig slaap komt, dan ziet het er helemaal niet goed uit.

De voorbije dagen zijn Hamilton en zijn rol als ambassadeur van verkeersveiligheid dan ook onder druk komen te staan. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vraagt echter om begrip.

“De Formule 1 heeft karakters zoals hem nodig,” zei Toto Wolff tegenover ‘The Sun’. “Het is niet omdat er heel wat mensen commentaar hebben op zijn levensstijl dat ik me er ook aan stoor, zo lang hij maar resultaten neerzet.”

“Dat is het belangrijkste doel, prestaties neerzetten in zijn racebolide.”

Volgens sommigen heeft Hamilton de controverse over zichzelf afgeroepen door stevig te feesten en te drinken maar daar is Toto Wolff het niet mee eens.

“Hij drinkt niet. Lewis drinkt niet,” aldus Wolff. “Mijn visie is, laat hem met rust. Hij is de wereldkampioen. Hij heeft races gewonnen. Het is één van de meest dominante seizoenen ooit geweest. Hij heeft het allemaal gepresteerd, laat hem nu simpelweg genieten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België