Hamilton zinspeelt op F1-afscheid: “Geen garantie dat ik er volgend jaar nog bij ben”

02 november 2020 — Lewis Hamilton heeft twijfel gezaaid over zijn toekomst met commentaren na zijn 93ste F1-overwinning in Imola.

Voor Lewis Hamilton loopt het allemaal op rolletjes, gisteren won hij in Imola zijn 93ste F1-overwinning en daarmee is hij absoluut recordhouder als het aankomt op F1-overwinningen. Als alles goed loopt wordt hij in 2020 voor de zevende keer in zijn carrière wereldkampioen en daarmee komt hij op gelijke hoogte van Michael Schumacher.

Een contractverlenging bij Mercedes zou eigenlijk een formaliteit moeten zijn maar we zijn reeds november en er is nog steeds geen nieuws over een verlengde overeenkomst. Aan zijn commentaren na de race te horen bestaat er zelfs een kans dat die er ook helemaal niet komt.

“Ik weet niet eens of ik er volgend jaar ga zijn,” aldus Hamilton tegenover de verzamelde media in Imola. “Ik zou er volgend jaar graag willen bij zijn, maar daar is geen garantie voor. Er is veel dat me opwindt van het leven buiten de F1, de toekomst zal het uitwijzen.”

Dan is er ook nog de vraag of Toto Wolff aanblijft als teambaas bij Mercedes of dat de Oostenrijker misschien een andere functie zal gaan vervullen binnen de organisatie in Brackley.

“Dat houdt me niet echt bezig. Je had het over de houdbaarheidsdatum van Toto Wolff maar er zijn nog andere dingen die me bezighouden.”

“Natuurlijk voel ik me geweldig. Ik voel me nog steeds erg sterk. Ik voel dat ik het nog maanden vol kan houden.”

“Maar ik ben hier al een lange, lange tijd. Ik kan zeker begrijpen dat ik me een beetje wil terugtrekken en meer tijd wil geven aan familie en dat soort dingen.”

“We hebben veel diepe gesprekken, Toto en ik, dus ik ben me zeer bewust van waar hij mentaal is,” voegde hij eraan toe. “We delen en dragen veel van het gewicht samen, denk ik.”

Toto Wolff van zijn kant denk dat Lewis Hamilton nog helemaal niet op het punt gekomen is om uit de F1 te stappen.

“Als hij zou besluiten om uit de Formule 1 te stappen, wat ik niet denk dat gaat gebeuren en dat hoop ik ook, dan denk ik dat we een behoorlijk hectische rijdersmarkt gaan hebben!”

“Maar ik denk dat het het moment is dat het de emoties zijn,” ging hij verder. “We zijn allemaal gelukkig, maar ook erg moe.”

“Het is hetzelfde voor mij. Ik begrijp zijn gevoel, dat je jezelf in twijfel trekt, dat je nadenkt over alle andere dingen die er toe doen.”

“We zijn hier in onze kleine gelukkige plaats in de F1. We proberen wat vermaak in de huiskamers te brengen, maar dan ben je de volgende dag weer terug in de moeilijkere realiteit.”

“Als je ‘s morgens het nieuws aanzet en ‘s avonds weer uitschakelt, gaat het om de strijd die we allemaal aangaan. Dat is allemaal iets wat ons raakt, en in dat opzicht is het normaal voor iemand zoals Lewis, die empathisch is, om dit soort gevoelens te hebben.”

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België