Hamilton: “Zonder Niki Lauda had ik maar één wereldtitel”

26 mei 2019 — Lewis Hamilton laat weten dat de overtuigingskracht van Niki Lauda ervoor gezorgd heeft dat hij nu voor Mercedes rijdt en hij al vijf wereldtitels heeft behaald.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

Ross Brawn stond jaren geleden aan de oorsprong van het nieuwe Mercedes F1 team. Zijn Brawn GP werd omgedoopt naar het Mercedes F1 team maar de eerste jaren met Nico Rosberg en Michael Schumacher waren niet echt succesvol.

Desondanks slaagde Mercedes er destijds in om Lewis Hamilton te overtuigen de overstap naar de renstal te maken, of beter gezegd Niki Lauda slaagde erin. Volgens Hamilton was het dan ook een telefoontje van Niki Lauda en diens overtuigingskracht die er voor zorgden dat Hamilton de overstap naar Mercedes maakte en nu vijf wereldtitels achter zijn naam heeft staan.

“Ik herinner me dat ik in 2012 een telefoontje kreeg van Niki,” vertelde Hamilton na het veroveren van de pole in Monaco.

“We hadden voordien nooit echt met elkaar gesproken. Hij hing aan de telefoon en vertelde me dat ik naar Mercedes moest komen, dat het de plek was waar ik thuishoorde. Ik herinner me dat het de eerste keer was dat we echt met elkaar begonnen te praten.”

Volgens Lewis Hamilton overtuigde Ross Brawn hem destijds van de visie van het Mercedes F1 team maar was het Niki Lauda die de eer verdient hem benaderd te hebben.

“Ik heb altijd gezegd dat Ross Brawn de beslissende factor was toen ik besliste om naar het Mercedes F1 team te komen. Toen we samenzaten legde hij me immers uit wat het team aan het doen was, wat de plannen van Mercedes waren.”

“Ik geloofde echt in die visie maar het was Niki die me benaderde en me over de lijn deed stappen.”

Zonder Lauda zou Hamilton naar eigen zeggen nu geen vijf wereldtitels hebben maar slechts één.

“Uiteindelijk maakte hij deel uit van het proces waarin mijn leven veranderde. Indien ik van hem geen telefoontje had gekregen dan zou ik slechts één wereldtitel gehad hebben en misschien alleen maar de tweeëntwintig overwinningen ofzo die ik bij McLaren behaalde.”

“Ik zit hier als een vijfvoudig wereldkampioen en ik heb enorm veel aan hem te danken,” besloot Hamilton.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België