“Hamilton zou dom zijn indien hij Ricciardo onderschat”

02 december 2017 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is Daniel Ricciardo absoluut klaar om voor de wereldtitel te strijden en zou het fout zijn van Hamilton indien hij de Australiër onderschat.


“Het zou erg dom zijn van Lewis om Daniel te onderschatten,” aldus Horner tegenover ‘Sky Sports News’. “Hij is een fenomenale rijder, hij is misschien de rijder die het best van allemaal kan inhalen. Hij reed dit jaar enkele geweldige races, races die ook tot zijn beste bij Red Bull behoren.”

“Hij is absoluut klaar om de strijd om de wereldtitel aan te gaan, dit op voorwaarde dat wij hem de middelen daarvoor geven.”

Christian Horner erkende in het interview met ‘Sky Sports’ ook dat Red Bull dit seizoen enorm veel punten heeft verloren, punten die vooral verloren gingen door betrouwbaarheidsproblemen.

Bij Red Bull hopen ze nu dat ze volgend jaar wel mee kunnen strijden voor de wereldtitel. Aan de kwaliteiten van het rijdersduo zal het volgens Christian Horner alvast niet liggen.

“Ik ben erg opgewonden door het feit dat we over het sterkste rijdersduo in de Formule 1 beschikken,” aldus Horner. “Max en Daniel pushen elkaar tot zo’n hoog niveau dat het ook voor ons opwindend is.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoLewis HamiltonRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België