Hamilton: “Zwaar weekend tegemoet”

19 april 2013 — Het was niet het dagje voor de jongens van Mercedes. Het kon nooit in hetzelfde ritme geraken als de andere topteams. image

Hamilton is van mening dat Mercedes toch ergens nog wat tijd zal moeten zien te winnen, anders staat het team een zeer lastig weekend te wachten in Bahrein. Het tempo van Red Bull, Ferrari en Lotus volgen was voor Mercedes vandaag te hoog gegrepen.

“We gaan zeker een moeilijk weekend tegemoet. We doen alles wat we kunnen om nog ergens wat tijdwinst te vinden. Het moeilijkste is dat we niet goed weten waar we het laten liggen, maar het belangrijkste is dat we deze dag doorgekomen zijn, en uiteindelijk zijn er toch ook enkele positieve punten. We gaan nu alle data grondig bestuderen en analyseren, en dan kijken waar we ons pakket nog kunnen verbeteren voor de rest van het weekend.” legt Hamilton uit.

Bahrein is, net zoals Maleisië, een race waar de temperaturen zeer hoog kunnen oplopen. “Je zweet je te pletter, en het is lastig om de banden wat te sparen. Ik begrijp niet echt hoe sommige rijders erin slagen om een stuk langer door te gaan op de banden dan anderen, maar wij hebben er in elk geval moeilijkheden mee.”

“Over de strategie heb ik met het team nog niets besproken, ik weet zelfs nog niet of we het met drie of vier stops gaan doen. Ik vermoed dat het ongeveer hetzelfde zal zijn als in China, maar daar hadden we last van onderstuur, en hier slijten de achterbanden. We hebben zoveel mogelijk rondjes afgelegd om te kijken wat het geeft tijdens de lange runs, morgen volgt er waarschijnlijk meer van dat.” rondt de Brit af.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België