Hartley: “Mijn zitje bij Toro Rosso staat niet onder druk”

25 mei 2018 — Brendon Hartley maakte duidelijk dat zijn zitje bij Toro Rosso niet wordt bedreigd. Hij beschrijft zichzelf als "meer dan capabel" om zijn functie goed uit te voeren.

A post shared by Scuderia Toro Rosso (@tororosso) on

De toekomst van Brendon Hartley bij Toro Rosso was de voorbije weken één van de gespreksonderwerpen in de wandelgangen van de Formule 1. De Nieuw-Zeelander maakte immers twee zware fouten tijdens de eerste races van het seizoen.

In Azerbeidzjan ging hij niet door naar Q1 nadat hij de muur raakte tijdens zijn snelle ronde. Op zijn weg naar de pits reed hij op het pad van teamgenoot Pierre Gasly, waardoor er haast een zwaar ongeval was. In Spanje miste hij de kwalificatie volledig, nadat hij in de derde vrije training de controle over zijn wagen verloor.

In de Duitse pers werd dan ook Pascal Wehrlein, een beschermeling van Mercedes, gelinkt aan het zitje van Hartley.

“Ik was verbaasd om dat te horen, want ik heb een contract”, klinkt het bij Hartley. “Ik heb meer en meer vertrouwen in deze wagen.”

“Het gaat snel in de Formule 1 en er zijn heel wat kritische mensen. Maar als rijder ben je natuurlijk het meest kritisch voor jezelf. Ik had twee weekends waar het niet allemaal even proper was, maar in Azerbeidzjan scoorde ik mijn eerste punt en tijdens de eerste races van het seizoen was ik sneller dan mijn teamgenoot tijdens de kwalificatie.”

“Ik weet niet waar deze speculaties vandaan komen, maar ik weet dat ik een teamspeler ben en dat ik erg hard werk achter de schermen. Ik weet dan ook dat ik zeker in staat ben om in de Formule 1 te rijden.”

Ook Helmut Marko, de baas van de rijders bij de Red Bull-teams, ontkent dat Hartley moet vrezen voor zijn plaats bij Toro Rosso: “Op dit moment is dat niet aan de orde.”

“Uiteindelijk hadden we niet altijd de snelheid om in de punten te eindigen”, gaat Hartley verder. “Ik was erg blij met mijn race in Barcelona. De elfde plaats was het beste dat ik kon en ik was blij met mijn reactie na de crash op zaterdag.”

“Natuurlijk wil je nooit een crash hebben en ik zal er alles aan doen zodat het niet nog eens gebeurt, maar ik ben niet de enige rijder die een crash zal hebben. Het maakt een deel uit van het racen.”

“Ik heb een aantal goede races achter de rug, maar tijdens één weekend hadden we echt de snelheid om punten te scoren (Bahrein). Toen had ik een gridstraf en presteerde ik niet goed. Ik weet dat mijn tijd er nog aan komt en ik ben erg gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten in Monaco.”

“Ik denk dat veel mensen in de Formule 1 een kort geheugen hebben. Het gaat dan ook erg snel en het verhaal kan helemaal anders zijn van het ene weekend op het andere. Daar ben ik me bewust van.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België