Heeft ook Toyota interesse in comeback?

21 april 2013 — Na Honda duikt nu ook de naam van Toyota op voor een mogelijke terugkeer naar de Formule 1 dankzij de nieuwe V6-Turbo motoren, zo bericht Blick. image

De aanwijzingen over een comeback van Honda naar de F1 worden met de dag sterker. De Japanse constructeur zou al banden hebben met McLaren, en ook Sauber werd al aan het lijstje toegevoegd voor 2015. Nu blijkt echter dat er nog meer interesse komt uit Japan om als motorleverancier de F1 terug in de armen te sluiten.

Zo zou Toyota haar oog laten vallen hebben op Williams voor een mogelijke rentree. Het team van Frank Williams werkte eerder al samen met Toyota, van 2007 tot en met 2009, en reed toen met dezelfde krachtbronnen als het fabrieksteam. De wederintrede van de Japanse autogigant zou ook mogelijk deuren openen voor Kamui Kobayashi. De Japanner die vorig jaar nog voor Sauber zijn eerste podium behaalde in zijn thuisland, werd na het seizoen aan de kant geschoven.

Mercedes-teambaas Ross Brawn liet zijn licht al schijnen over alle geruchten: “Iedereen hier heeft de verhalen al gehoord over Honda en andere constructeurs die interesse zouden hebben om naar de Formule 1 te komen. De nieuwe motorformule wekt veel interesse en aandacht op, en dat is ook nodig.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België