“Heel wat interesse om nieuwe F1-races te organiseren”

11 mei 2017 — Volgens Chase Carey, de nieuwe CEO van de Formule 1, is er heel wat interesse om nieuwe F1-races te organiseren. Momenteel zit de F1-kalender echter al propvol.


Dit jaar staan er 20 races op de F1-kalender, volgend jaar zelfs 21 races. Maleisië verdwijnt immers van de F1-kalender, Frankrijk en Duitsland keren terug op de kalender.

De enorm uitgebreide kalender loopt nu al van maart tot eind november, met alleen enkele weken pauze tijdens de zomerperiode. Zo’n uitgebreide kalender belast niet alleen de rijders vooral al de medewerkers van de verschillende teams. Die medewerkers zijn nog amper thuis, ondervinden een hoge werkdruk en uiteraard zet dit alles ook eventuele relaties onder druk.

De F1-teams staan dan ook al langer weigerachtig tegenover een verdere uitbreiding van de kalender, al hebben ze de voorbije jaren wel toegestaan dat de kalender werd uitgebreid van zo’n 17 races naar momenteel 20 races. Vooral bijkomende financiële middelen, onder andere door uitgebreidere sponsordeals.

Volgens Chase Carey, sinds het vertrek van Bernie Ecclestone de nieuwe CEO van de Formule 1, zijn er echter veel plaatsen die een plaatsje op de F1-kalender willen bekomen. Liberty wil dan ook graag de F1-kalender verder uitbreiden, al zal het daarvoor wel de toestemming van de teams moeten verkrijgen.

“We hebben niet echt een bepaald aantal races vooropgesteld,” aldus Carey. “We weten dat de opportuniteiten er zijn om races aan de kalender toe te voegen. We willen echter eerst overleg met de teams plegen.

“Ik zou een volledige pagina kunnen vullen met locaties die een F1-race willen organiseren en ons daarvoor benaderd hebben”

“Onze eerste focus is echter om van de huidige 21 races die in 2018 gepland zijn zo’n sterk mogelijk events te maken.”

Volgens Carey zou er volop overleg gepleegd worden met de organisatoren om de events verder te optimaliseren op het vlak van onder meer hospitality. Tegelijkertijd zouden ook de mogelijk nieuwe locaties geëvalueerd worden. Er zou zowel uit Amerika, de thuismarkt van Liberty Media, alsook Azië en Europa interesse zijn om een nieuwe plaats op de F1-kalender te krijgen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België