logo
 

Heidfeld: “Dit was een kans die ik moest grijpen”

23 februari 2011 — Nick Heidfeld over de kans die hij niet mocht laten liggen ...

Robert Kubica crashte zwaar met zijn rallywagen in Italië, de Pool werd opgenomen in het ziekenhuis en moet maandenlang revalideren. Het Lotus Renault GP team moest daardoor dringend op zoek naar een vervanger.

Het kwam daarvoor uit bij Nick Heidfeld. Voor de verdere ontwikkeling van de nieuwe wagen heeft de renstal immers nood aan een rijder met heel wat ervaring. Dat is immers cruciaal om de R31 succesvol verder te ontwikkelen.

Even leek het nog alsof Heidfeld enige concurrentie zou krijgen van ondermeer Bruno Senna, maar ‘Quick Nick’ maakte indruk op het team tijdens zijn testdag.

Volgens Heidfeld was het gewoon een kans die hij met beide handen moest grijpen, al twijfelde hij aanvankelijk wel omdat hij de kans kreeg door de problemen van een ander.

“Het is niet door mij dat Robert iets overkomen is en ik hoop dat hij snel opnieuw de oude is. Langs de andere kant was dit een kans die ik wel moest grijpen,” aldus Heidfeld.

“Of ik het ganse seizoen zal rijden is nog niet duidelijk, maar uiteraard ben ik er klaar voor. Het spectaculairste echter is dat ik totaal niet had verwacht om dit seizoen te racen”.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België