Heidfeld en Renault gaan uit elkaar

03 september 2011 — Nadat Heidfeld en Renault eerder nog in een juridische strijd verwikkeld zaten over het al dan niet rechtmatig vervangen van Heidfeld door Bruno Senna, lijkt er nu voor beide partijen een aanvaardbare oplossing gevonden te zijn.

image

Heidfeld had een rechtzaak aangespannen tegen zijn voormalig team omdat hij van mening was dat hij contractueel recht had op het zitje bij Renault. In een kortgeding werd er uitgesproken dat Renault Senna kon laten rijden op Spa en Monza, maar dat een definitieve uitspraak zou gebeuren op 19 september.

Dat is nu niet meer nodig, nu blijkt dat de twee partijen een regeling hebben getroffen waardoor ze min of meer als ‘vrienden’ uit elkaar kunnen gaan. “Onze scheiding was een pijnlijke en geen van ons wilde eigenlijk nog een hoorzitting meemaken’, zegt teambaas van Renault Eric Boullier.

“Wij zijn Nick heel dankbaar voor zijn bijdrage aan het team. Hij is een sterke en vastberaden racer en we wensen hem het beste voor de toekomst.”. Heidfeld is er zeker van dat hij nog een terugkeer maakt in de F1: “Uiteraard ben ik teleurgesteld om Renault te verlaten in het midden van het seizoen. Ik dacht dat ik nog een grote bijdrage kon doen binnen het team, maar ik moet de dingen onder ogen zien en ik wil nu focussen op mijn toekomst.”

Heidfeld heeft 183 keer aan de start gestaan, maar is er nooit in geslaagd een GP te winnen. Of hij werkelijk nog een zitje kan bemachtigen is weinig waarschijnlijk. Had Kubica geen ongeval gehad vlak voor de start van het seizoen, dan hadden we hem waarschijnlijk in 2011 al niet meer aan de start zien verschijnen.

Deze ontwikkelingen hebben uiteraard tot gevolg dat Bruno Senna het seizoen voor Renault zal uitrijden, tenzij die opnieuw een rijderswissel doorvoeren, Grosjean bijvoorbeeld, om er maar eentje op te noemen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België