Heidfeld vervanger van Kubica?

10 februari 2011 — Nick Heidfeld lijkt het meeste kans te maken om Robert Kubica te vervangen bij Lotus Renault GP.

Quick Nick, is hij dan toch niet weg te krijgen uit de Formule 1? Reeds meermaals de voorbije seizoenen moest de Duitser vrezen voor zijn F1-toekomst. Het zag er bij momenten erg slecht uit voor Heidfeld maar hij kwam steeds op zijn pootjes terecht.

Nick Heidfeld maakt net als Liuzzi en Bruno Senna kans om de vervanger van Robert Kubica te worden. En Heidfeld lijkt het meeste kans te maken op het F1-zitje van Kubica.

Heidfeld zal zaterdag of zondag in Jerez testen voor het Lotus Renault GP team. En die test zal cruciaal zijn voor Heidfeld want afhankelijk van de resultaten beslist het team om eventueel ook de andere kandidaten in overweging te nemen.

“Nick is hier om geëvalueerd te worden,” aldus Eric Boullier, de teambaas van Lotus Renault GP, in Jerez.  “Eenmaal we zijn evaluatie voltooid hebben zullen we hem houden indien we tevreden zijn.”

“Indien we niet tevreden zijn dan gaan we naar Barcelona en laten we daar enkele andere rijders testen.”

Volgens Eric Boullier speelt de ervaring die Nick Heidfeld heeft vooral in zijn voordeel.

“Indien dit in het midden van het seizoen zou gebeurd zijn, dan zou de wagen volledig ontwikkeld zijn. Dan konden we een jong talent de kans geven om ervaring in de Formule 1 op te doen. Nu moeten we de wagen nog volledig ontwikkelen en dan hebben we uiteraard een rijder met de nodige ervaring nodig.”

En dan spreken we meteen ook over een extra joker die Nick Heidfeld achter de hand heeft. Heidfeld is immers testrijder geweest voor Pirelli en die ervaring kan Lotus Renault GP een extra voordeel opleveren bij de verdere ontwikkeling van haar wagen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België