Heikki Kovalainen: “Alles geven in 2012”

07 augustus 2012 — Heikki Kovalainen is ongetwijfeld één van de meest ondergewaardeerde talenten in het huidige rijdersveld. Desondanks wist hij met de mindere Caterham toch al een paar mooie resutaten te boeken. Dit blijft dan ook niet onopgemerkt bij de teams uit de middenmoot.

image
De Fin voelt zich perfect gelukkig bij zijn huidige team en daar zou ongetwijfeld niets aan veranderen mocht hij zijn contract gewoon verlengen. Maar mocht de gelegenheid zich aanbieden om bij één van de teams uit het middenveld aan de slag te kunnen, wil hij deze kans toch serieus in overweging nemen.

De grootste geruchten wijzen richting team Sauber, al is de kersverse teambaas Monisha Kaltenborn nogal snel in het verwerpen van de geruchten. “We zijn niet bereid om bij Sauber zomaar één van onze twee huidige rijders aan de deur te zetten. We zullen ruim onze tijd nemen om te beslissen over de line-up voor volgend seizoen.” aldus Kaltenborn.
Kovalainen zelf is ook nog niet zeker waar zijn toekomst ligt. “Vandaag is mijn persoonlijkheid veel sterker geworden en ben ik ook een betere rijder dan enkele jaren terug, maar om dit te kunnen bewijzen tegenover het jonge aanstormende talent, moet je over een betere wagen kunnen beschikken. Of het zal kloppen, weet ik tot op heden nog niet, daar ik mijn toekomst nog niet gepland heb.”
Volgens de voormalig McLaren-piloot zijn er nog geen gesprekken op gang gebracht. Het enige wat hij nu kan doen is alles uit de kast halen in de resterende grote prijzen. Dit is de enige manier om je in de kijker te rijden bij andere teams. Wat de toekomst zal brengen zullen we waarschijnlijk pas weten aan het einde van het seizoen of zelfs later. Het blijft in elk geval razend interessant, zowel op het circuit, als in de paddock ...

geschreven door Kenny Burggraeve

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België