logo
 

“Heineken staat dicht bij samenwerking met Red Bull Racing”

16 juni 2016 — Heineken zou een samenwerking met twee F1-teams willen aangaan, waaronder Red Bull Racing.


Een week geleden kondigden Heineken en de F1 een sponsorovereenkomst aan. De Nederlandse biergigant zou tijdens de GP van Italië in Monza titelsponsor worden en vanaf dan langs heel wat circuits terug te vinden zijn. Heineken voert campagne onder de slogan ‘If You Drive, Never Drink’ en kreeg van Bernie Ecclestone reeds in Canada een ruggensteuntje door prominent aanwezig te zijn op het Circuit Gilles Villeneuve.

De samenwerking was tijdens de weken voorafgaand aan de bekendmaking in Canada reeds uitgelekt. Er werd toen niet alleen gespeculeerd over de waarde van de sponsorovereenkomst maar ook over het feit dat Heineken een F1-renstal zou willen sponsoren.

Tijdens de bekendmaking van de overeenkomst raakte bekend dat Heineken (nog) niet op een F1-bolide terug te vinden zou zijn, al zou volgens de laatste berichten wel aan een samenwerking met twee F1-teams gewerkt worden. Aangezien Nederland de thuisbasis is van Heineken wordt uiteraard in eerste instantie aan Red Bull gedacht, waar met Max Verstappen een Nederlander rijdt.

Een echte ‘sponsorovereenkomst’ zou het niet worden, maar eerder een samenwerking waarbij Heineken ‘toegang’ krijgt tot de F1-teams.

“We gaan geen echter sponsorovereenkomst aangaan met een team, het draait hem meer rond ‘toegang’,” aldus Gianluca di Tondo van Heineken. “Het zal een soort ‘team experience’ voor de gewone fan worden.”

“Ik wil enkele gelukkigen naar de garage brengen. Ik wil dat ze kunnen praten met mensen, zoals ik dat in Melbourne heb gedaan met Jackie Stewart. Het moet echt de ervaring van je leven worden.”

Red Bull zou favoriet zijn voor een samenwerking, al zou Tondo graag nog met een tweede team samenwerken.

“Uiteraard staan we zeer dicht bij Red Bull. We komen allebei uit Nederland waardoor we elkaar goed kennen en Max Verstappen zou daarbij een belangrijke rol kunnen spelen,” aldus di Tondo. “We denken echter ook aan een samenwerking met een ander team.”

“Er staat echter nog niets op papier, maar zoals ik reeds zei staan we wel zeer dicht bij Red Bull,” besluit di Tondo.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België