“Heineken wordt F1-sponsor”

11 mei 2016 — Heineken zou van plan zijn om sponsor in de Formule 1 te worden.


Geruchten over een mogelijke sponsoring van Heineken in de autosport doen al jarenlang de ronde maar zouden nu dan toch concreet worden en dan nog wel in de Formule 1. Volgens ‘Autosport.com’ zou Heineken een vijfjarige sponsorovereenkomst aangaan ter waarde van zo’n 150 miljoen dollar. De overeenkomst zou rechtstreeks met de ‘Formula One management’ van Bernie Ecclestone bereikt zijn.

Heineken zou vanaf de GP van Canada rondom het circuit te zien zijn. Daarbij zou het een aanvullende sponsor zijn en dus niet een bestaande grote naam zoals Rolex of Pirelli vervangen.

De Nederlandse biergigant heeft al enige tijd een sponsorovereenkomst met de Champions League voetbal en wereldbeker rugby. Met de Formule 1 zou Heineken nog meer naamsbekendheid en commerciële mogelijkheden nastreven.

Naast een overeenkomst om rondom F1-circuits als sponsor op te treden zou Heineken ook sponsor van een F1-team willen worden. Heineken zou verschillende F1-teams gecontacteerd hebben om een voorstel te doen. Het team dat het beste voorstel doet zou Heineken vervolgens als sponsor aan boord krijgen.

Tot voor kort zou daarbij mogelijk meteen gedacht worden aan Toro Rosso, dat met Max Verstappen een Nederlandse F1-piloot had. Verstappen maakte afgelopen week echter een veelbesproken overstap naar Red Bull. Commercieel zou Verstappen uiteraard een serieuze meerwaarde kunnen betekenen al is het echter maar de vraag of Red Bull Heineken naast zich wil hebben staan op haar F1-bolide, iets dat bij zusterteam Toro Rosso misschien een kleiner struikelblok zou zijn geweest.

Het staat alle teams echter vrij om een voorstel aan Heineken te bezorgen en voorlopig blijft het ook nog wachten op een bevestiging dat Heineken officieel F1-sponsor wordt.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België