Helmut Marko adviseerde Sebastian Vettel om een sabbatjaar te nemen

19 oktober 2020 — Geen sabbatjaar voor Sebastian Vettel in 2021, al had zijn vroegere mentor Dr. Helmut Marko hem dat wel geadviseerd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Aangezien er in 2021 waarschijnlijk geen racezitje voor Vettel vrijkwam bij Mercedes of Red Bull adviseerde Marko hem om tijdens een sabbatjaar even afstand te nemen van de F1 en zich opnieuw op te laden voor een nieuwe uitdaging in 2022.

“Ik heb hem geadviseerd om een break van een jaar te nemen,” aldus Dr. Helmut Marko tegenover de Duitse tv-zender ‘Sport1’.

“Hij had zijn batterijen ondertussen opnieuw kunnen opladen en met een nieuwe impuls en focus aan mogelijke opportuniteiten in 2022 kunnen beginnen. Ik denk dat er enkele racezitjes in 2022 beschikbaar komen.”

Vettel besliste uiteindelijk om geen sabbatjaar te nemen en volgend jaar te racen voor het Aston Martin F1 team, de opvolger van het Racing Point F1 team.

“Hij wou in beeld blijven en denk dat hij met Aston Martin een goede kans maakt om op het podium te finishen. Volgens mij is dat realistisch,” aldus Marko.

“Maar of hij ook kan winnen? Op basis van de wagen heb ik daar twijfels over. Ik hoop echter voor hem dat hij het goed zal doen.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België