Helmut Marko bevestigt: “Pierre Gasly rijdt ook in 2021 voor AlphaTauri”

27 oktober 2020 — Wat de toekomst van Pierre Gasly betreft is de beslissing volgens Dr. Helmut Marko gevallen, Gasly zal ook in 2021 voor AlphaTauri rijden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1) op

Na de sterke prestaties van Pierre Gasly dit seizoen, waaronder zijn eerste F1-overwinning tijdens de GP van Italië, kwam Gasly steeds meer in beeld als mogelijke vervanger voor Alex Albon bij de hoofdmacht van Red Bull.

Albon, uitgerekend de vervanger van Gasly bij Red Bull midden vorig jaar, presteert dit jaar ondermaats, daar was ook de GP van Portugal opnieuw een bewijs van. Toch zal Gasly niet de eventuele vervanger van Albon zijn indien Red Bull zou besluiten om de Britse Thai aan de kant te schuiven.

Tegenover de Duitse tv-zender ‘RTL’ Dr. Helmut Marko zal Gasly immers ook volgend jaar voor AlphaTauri racen.

“We hebben onze beslissing genomen wat Gasly betreft,” aldus Marko. “Hij zal voor AlphaTauri rijden en zijn teamgenoot zal uiterlijk na de GP van Bahrein bekendgemaakt worden.”

Wat dat tweede racezitje bij AlphaTauri betreft lijkt F2-piloot Yuki Tsunoda de belangrijkste kanshebber te zijn, dit ondanks het feit dat Honda eind dit jaar de samenwerking met Red Bull en AlphaTauri stopzet en de Formule 1 verlaat.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België