Helmut Marko: “Hele discussie over het coronavirus is serieus opgeblazen”

09 maart 2020 — Volgens Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko moeten we positiever denken en is de discussie over het coronavirus volledig opgeblazen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Het coronavirus houdt niet alleen de mensen in de straat en de beurzen in de ban, ook de autosportwereld ondervindt de gevolgen van de uitbraak van het virus. Gisteren raakte bekend dat de GP van Bahrein zonder publiek verreden zal worden en ook over de andere races in het begin van de F1-kalender heerst er twijfel.

Dr. Helmut Marko vindt dat we alles wat meer moeten nuanceren, hij vindt ook dat de situatie ernstig opgeblazen wordt.

“Ik vind dat de ganse situatie opgeblazen wordt. Het gaat hier om een griep, er sterven hoofdzakelijk mensen van hogere leeftijd die ook nog eens al ziek waren,” aldus Marko tegenover ’ Speedweek’.

“In Australië lijkt alles normaal te zijn, in Bahrein waren er nooit echt veel toeschouwers. De ticketverkoop is gestopt en er wordt zonder publiek gereden, wat voor deze race geen probleem vormt.”

“Wat Vietnam betreft moeten we zien hoe het loopt, ik hoop dat de race doorgaat.”

Volgens Marko zijn er inderdaad praktische problemen voor de F1-teams, maar kan alles weliswaar overwonnen worden.

“Het is moeilijk met het vliegen, we zullen ongetwijfeld vluchten moeten annuleren,” vat Marko de huidige situatie samen.

“Ik vind echter dat men een signaal moet geven. Je kunt een virus zoals dit, dat absoluut niet zo gevaarlijk is als dat het nu hysterisch wordt afgebeeld,  het complete openbare leven laten lamleggen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België