Helmut Marko: “Max Verstappen moet meer discipline tonen”

01 augustus 2017 — Helmut Marko vindt dat Max Verstappen wat meer discipline moet tonen om een absolute toprijder te worden. Op het vlak van pure snelheid en rijderstalent behoort Verstappen volgens Marko dan weer wel tot de wereldtop.


Max Verstappen liet in Hongarije opnieuw van zich spreken. De Nederlander reed bij de start tegen teamcollega Daniel Ricciardo. Het incident zorgde voor heel wat ophef maar werd ondertussen bijgelegd.

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko bevindt Max Verstappen zich op het vlak van pure snelheid op hetzelfde niveau als bijvoorbeeld Lewis Hamilton. Er zijn volgens Marko echter andere zaken die bij Max Verstappen nog beter moeten.

“Wanneer er negatieve gebeurtenissen zijn dan toont hij nog te weinig discipline, dat leert hij echter.” aldus Helmut Marko tegenover ‘Welt’.

Max Verstappen kreeg in het verleden al de nodige kritiek op enkele manoeuvres. In Hongarije kreeg hij onder meer veel kritiek van teamgenoot Daniel Ricciardo. Die discussie is ondertussen bijgelegd maar het incident doet vragen rijzen over hoe Verstappen zich zou gedragen wanneer hij de druk van een titelstrijd ervaart.

Ook Helmut Marko vraag zich dat af, al is hij er wel van overtuigd dat Verstappen op dat vlak nog zal groeien: “Max is uiteindelijk een racepiloot en hij behoort tot de beste in de wereld.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië