Helmut Marko onthult: “Mick Schumacher maakt bijna zijn F1-racedebuut op de Nürburgring”

12 oktober 2020 — Volgens Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko scheelde het niet veel of Mick Schumacher had afgelopen weekend zijn eerste F1-race gereden.

Normaal was het de bedoeling dat Mick Schumacher afgelopen vrijdag zijn eerste officiële F1-meters tijdens de eerste oefensessie voor de GP van de Eifel zou maken. De mist speelde echter voor spelbreker.

Toch scheelde het niet veel of we hadden Mick Schumacher alsnog zijn F1-debuut zien maken tijdens de race, zo heeft Dr. Helmut Marko onthult in het ‘AvD Motorsport Magazin’ van ‘Sport1’.

Volgens Marko zaten ze bij Alfa Romeo immers met hetzelfde probleem als bij Red Bull Racing, namelijk een onduidelijke eerste uitslag van een coronatest.

“Giovinazzi bevond zich in dezelfde situatie als Albon. Mick hat bijna zijn racedebuut in de Formule 1 gemaakt. De tweede coronatest was echter negatief.”

Indien de tweede coronatest positief was gebleken dan kon Giovinazzi niet deelnemen aan het raceweekend, iets dat ook opging voor Alex Albon bij Red Bull. Opmerkelijk genoeg had Red Bull daarom al contact opgenomen met Nico Hulkenberg om eventueel in te vallen voor Albon indien zijn tweede test positief was.

Uiteindelijk was de tweede test zowel bij Albon als Giovinazzi negatief. Voor Mick Schumacher betekende het voorlopig geen eerste F1-race terwijl Nico Hulkenberg uiteindelijk later tijdens het raceweekend zou invallen voor de zieke Lance Stroll.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België