Helmut Marko streng voor Gasly: “Dit was geen goede prestatie”

23 juni 2019 — Het Circuit Paul Ricard is niet op het lijf geschreven van Red Bull en het draait dit weekend vooral om de schade te beperken. Het is wel hoopvol dat Max Verstappen een knappe vierde plaats uit de brand wist te slepen, Pierre Gasly stelde teleur met een negende tijd.


Red Bull holt eigenlijk al het hele weekend achter de feiten aan, Mercedes en Ferrari liggen buiten bereik. In de derde vrije oefensessie moesten de Red Bulls nog een seconde toegeven op Ferrari en in een poging om de meubelen te redden besloten ze om net voor de kwalificatiesessie de setup van de auto nog te veranderen.

Het was de bedoeling om meer tractie te genereren maar dat draaide niet echt uit zoals vooraf gehoopt werd.

“We verloren meer tijd in de bochten dan dat we op het rechte stuk konden goedmaken,” aldus Dr. Helmut Marko tegenover ‘Auto, Motor und Sport.’

De wijziging van de setup van de auto had een verschillend effect op de rijders. Pierre Gasly kwam plots niet meer in het stuk voor terwijl Max Verstappen een mooie vierde tijd liet optekenen.

“Tijdens de derde vrij training was zijn (Gasly) tempo nog degelijk maar door de veranderingen voelde de auto niet meer zo goed aan,” gaat Marko verder.

Het resultaat is dat Gasly beide McLarens en de Renault van Ricciardo moet laten voorgaan en dat hij vandaag zijn thuisrace mag aanvatten vanaf de negende plaats op de grid. Helmut Marko windt er geen doekjes om: “Dit is geen goede prestatie.”

Daarmee wordt de druk op de jonge Fransman steeds groter, in de kwalificatieduels staat het zeven tegen nul in het voordeel van Verstappen.

Het feit dat Gasly straks ook nog eens op de zachtere band van start moet gaan in tegenstelling tot de Mercedessen, Ferrari’s, McLarens en zijn eigen teamgenoot maakt het er voor de race ook niet gemakkelijker op.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België